The Future is Now - znanost za bolju budućnost
Četvrtak, 19.07.2018.
The Future is Now – znanost za bolju budućnost“  2. je konferencija članova Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci,  koja će se održati 23. srpnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 10:30 sati.
 
Konferenciju će otvoriti rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, koja će sudjelovati i u panel raspravi, te gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel. Na njoj sudjeluju prof. dr. sc. Ivan Đikić, Goethe Sveučilište u Frankfurtu, Njemačka, prof. dr. sc. Danica Kragić Jensfelt, Kraljevski institut za tehnologiju u Stockholmu, Švedska, prof. Vedran Mimica, dipl. ing. arch.Tehnološki institut države Illinois u Chicagu, SAD, prof. dr. sc. Željko Ivezić, Sveučilište u Washingtonu, SAD – uključenje u rad Skype vezom. Moderator konferencije članova MZS-a bit će v.d. urednika akademsog portala Ideje.hr Željko Ivanković.
 
Znanstvenici će na konferenciji progovoriti o nekim aktualnim društvenim temama te će, povezujući impresivne rezultate koje postižu u znanstvenom radu s osnovnom temom „The Future is Now – znanost za bolju budućnost“, svoja znanstvena postignuća povezati uz fascinantne mogućnosti koje znanost sve više otvara, primarno u znanstvenim područjima na kojima rade (primjerice: personalizirana medicina, umjetna inteligencija, urbane tranzicije i sl). Uz to se kontekstulano vežu i  eventualni prijepori do kojih može doći poput, primjerice, očuvanja privatnosti, promjene radnih odnosa, ali vjerojatno i odnosa među ljudima, i sl. Bit će to uvod u širu raspravu u drugom dijelu konferencije u koju će se, prema najavama, uključiti i prof. dr. sc. Ivezić sa svojim dojmljivim postignućima na polju astrofizike.
 
Međunarodni znanstveni savjet Sveučilišta u Rijeci broji deset članova. Prva konferencija članova Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci održana je 6. srpnja ove godine na temu „Science first – znanost, a ne predrasude“, kada su sudjelovali  prof. dr. sc. Ivan Đikić, Goethe Sveučilište u Frankfurtu  Njemačka (putem Skypea), prof. dr. sc. Igor Mezić, Sveučilište u Kaliforniji, Santa Barbara, prof. dr. sc. Nenad Mišćević, Sveučilište u Mariboru i Srednjeeuropsko sveučilište u Budimpešti, prof. dr. sc. Aleksandra Kanjuo Mrčela, Sveučilište u Ljubljani, prof. dr. sc. Winfried Pickl, Medicinsko sveučilište u Beču, prof. dr. sc. Dražen Prelec, Massachusetts institut za tehnologiju i prof. dr. sc. Igor Žutić, Sveučilište u Buffalu.
 

Na Okruglom stolu kao uvodničari u raspravu sudjelovali su dr. sc. Boris Jokić, Institut za društvena istraživanja Zagreb i Boris Popović, predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka.

Pozivnica
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk