Otvoren javni poziv
Četvrtak, 12.07.2018.

četvrtak, 12. srpnja 2018.

Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta ''Komercijalizacija inovacija'' na koji zainteresirani mogu prijaviti svoje projekte do 1. listopada 2018. što je rok do kojeg je otvoren javni poziv. 

Tekst javnog poziva kojim se traže inovativni poduzetnički projekti s područja Primorsko-goranske županije kako bi se povećala konkurentnost gospodarstva u županiji i potaknulo dodatno zapošljavanje objavljeni su na službenim mrežnim stranicama Primorsko-goranske županije www.pgz.hi Zaklade FIPRO www.fipro.hr.

Preciznije, financije se dodjeljuju za podmirenje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija, za izradu ili nabavu potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije (ako se ista ne može ugovoriti kao vanjska usluga) zatim, za izradu, ispitivanje, usavršavanje prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge, potom za pripreme za izlazak na tržište, promotivne aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala, onda za certificiranje ili atestiranje proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište, kao i za pretraživanje stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Pojedini projekt financira se iznosima od minimalno 50.000 kn do  maksimalne svote od 200 tisuća kuna. Financiranje odabranih  inovacijskih poduzetničkih projekata koji su usmjereni ka jačanju konkurentnosti gospodarstva matične županije odvija se po modelu prema kojem od ukupno odobrene svote 80 posto odnosi se na kredit koji se vraća po isteku počeka i koji je beskamatan, bez jamaca i hipoteke, a preostalih 20 posto bespovratna su sredstva.

Inače, Zaklada FIPRO financira poduzetnike s područja Primorsko-Goranske županije od 2009. Do sada je za financiranje poduzetničkih inovacijskih projekata ova Zaklada izdvojila oko 2,5 milijuna kuna, od kojih bespovratno 730 tisuća kuna.

Osnivač Zaklade FIPRO je Tehnološko-inovacijski centar Rijeka d. o. o. koji je sva prava i obveze Zakladnika prenio na Sveučilište u Rijeci. Rad Zaklade podupiru Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija izdvajanjem sredstva iz svojih proračuna namijenjenih komercijalizaciji inovacija, dok STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci pomaže Zakladi u operativnoj provedbi financiranja.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk