Dan Građevinskog fakulteta
Utorak, 10.07.2018.

utorak, 10. srpnja 2018.

U petak, 6. srpnja 2018. Svečanom je sjednicom Fakultetskoga vijeća obilježen Dan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Goran Turkalj pozdravio skup u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i uprave Sveučilišta, a dekanica Fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić podnijela je izvješće o radu Fakulteta u protekloj akademskoj godini.

''S obzirom da je Građevinski fakultet jedna od najbolje opremljenih sastavnica Sveučilišta u Rijeci (preko 50 milijuna kuna uloženih proteklih godina kroz EU projekte) te s obzirom na vaš izvrstan kadar, vjerujemo da možete ostvariti sva očekivanja koja se postavljaju pred vas i visoke ciljeve koje si sami postavljate'', kazao je prorektor Turkalj.

Skup je također pozdravio prof. dr. sc. Neven Kuspilić, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i potpredsjednik Udruge hrvatskih građevinskih fakulteta.

Izvješće dekanice obuhvatilo je organizaciju konferencija, izdavaštvo i poslovne suradnje s jedinicama lokalne samouprave od kojih se posebno ističe sanacija riječke kulturne baštine, odnosno ulaz HNK Ivana pl. Zajca. Naglasak je stavljen na brojna priznanja i nagrade za profesore koji su svojim radom pridonijeli da Građevinski fakultet danas postaje institucija koja svojim studentima pruža visoku razinu kvalitete obrazovanja.

Dan ranije, 5. srpnja održana je prezentacija Zbornika radova ''Knjige 20'', zbornika radova Građevinskog fakulteta u Rijeci, u kojoj je objavljeno 14 znanstvenih i stručnih radova nastavnika i studenata Fakulteta te drugih znanstvenika i stručnjaka iz područja djelatnosti Fakulteta. Ovogodišnje izdanje Zbornika sadržajno dopunjeno je Fakultetskim godišnjakom. Sudjelovalo je ukupno 38 autora radova i osam autora priloga te 31 recenzent. Sve objavljene radove recenziralo je najmanje dvoje znanstvenika ili stručnjaka iz područja rada.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk