O izazovima populizma
Utorak, 03.07.2018.

utorak, 3. srpnja 2018.

Sveučilište u Rijeci i Primorsko-istarska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću pozivaju zainteresirane na okrugli stol pod nazivom ''Izazovi populizma u suvremenoj Europi'', koji će biti održan u četvrtak, 5. srpnja 2018. s početkom u 18 sati u café-baru ''Akvarij'', Studentskog centra Rijeka, Ulica Radmile Matejčić 5, Kampus Sveučilišta u Rijeci.

Na okruglom stolu sudjeluju: izv. prof. dr. sc. Marijana Grbeša i izv. prof. dr. sc. Berto Šalaj, profesori na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i koautori knjige ''Dobar, loš ili zao? Populizam u Hrvatskoj'' te doc. dr. sc. Nebojša Zelić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i g. Boris Pavelić, novinar Novog lista.

Okruglom stolu također će nazočiti: primorsko-goranski župan g. Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Rijeke g. Marko Filipović i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Moderirat će prof. dr. sc. Elvio Baccarini, profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Populizam je pojam koji se često koristi kako bi se jednom riječju opisalo neku pojavu u javnom životu. No, je li baš sve što etiketiramo populizmom zaista populizam i koliko je on prisutan i utjecajan u današnjoj Europi? Jesu li hrvatske političke stranke populističke i zašto? Što se događa kad populisti preuzmu izvršnu vlast? U kakvom su odnosu mediji i populizam? Ovo su samo neka od pitanja na koja će sudionici okruglog stola pokušati ponuditi odgovore.

Medijski pokrovitelj okruglog stola je Novi list.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk