Predstavljanje monografije
Četvrtak, 21.06.2018.


četvrtak, 21. lipnja 2018.

Na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u petak, 29. lipnja 2018. bit će održano predstavljanje monografije Series of Bessel and Kummer-Type Functions autora dr. sc. Tibora Pognja, profesora Pomorskog fakulteta u Rijeci i još dvoje koautora: dr. sc. Árpáda Baricza (profesor matematičkih kolegija na John von Neumann Faculty of Informatics,, Institute of Applied Mathematics, Óbuda University u Budimpešti) i dr. sc. Dragane Jankov Maširević (predaje u Osijeku, na Odjelu za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera).

Predstavljanje monografije bit će održano u petak, 29. lipnja 2018. na Pomorskom fakultetu u Rijeci, Studentska ulica 2, u predavaonici 207 u prizemlju, s početkom u 11 sati.

Monografija je objavljena u Springerovoj seriji Lecture Notes in Mathematics 2207, a bavi se funkcionalnim redovima Besselovih i Kummerovih funkcija, Neumannovog, Kepteynovog, Schlömilchovog odnosno Dinijevog tipa. O monografiji će pored dekana Fakulteta izv. prof. dr. sc. Alena Jugovića govoriti prof. dr. sc. Neven Elezović i prof. dr. sc. Mario Krnić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Njemačka izdavačka kuća Springer, svjetski priznati izdavač znanstvenih, ali i ostalih knjiga i publikacija, monografiju je opisala kao izdanje koje sadrži nove matematičke alate i ideje koji nadopunjuju one u klasičnoj teoriji posebnih funkcija. Publikacija je namijenjena matematičkoj publici, uključujući i diplomirane studente i one u znanstvenoj zajednici koji su zainteresirani za novu perspektivu Fourier-Besselovih redova, i njihovu višestruku i polivalentnu primjenu uglavnom u općoj klasičnoj analizi, primijenjenoj matematici i matematičkoj fizici. Osim kolekcije dosadašnjih rezultata, monografija sadrži i nove rezultate iz navedenog područja, kako autora tako i šire znanstvene javnosti.

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk