HEPMP projekt - radni posjet
Utorak, 05.06.2018.

utorak, 5. lipnja 2018.

Od 26. do 29. svibnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci u koordinaciji prof. dr. sc. Željka Župana organiziran je radni posjet za nositelje projekta Strengthening Capacities for Higher Education of Pain Medicine in Western Balkan Countries - HEPMP s ciljem informiranja partnerskih institucija o kapacitetima kliničkog invazivnog liječenja akutne i kronične boli koja se provodi u KBC-u Rijeka te o statusu kurikuluma na dodiplomskoj i diplomskoj nastavi pri Medicinskom fakultetu u Rijeci o temi boli te njenom liječenju, kao i načinima i poteškoćama pri pokušaju promjena kurikuluma u dodiplomskoj nastavi na studijskom programu Medicina.

Programske zemlje i sveučilišta nastavno na sadržaj predstavljen u Rijeci na svojim će institucijama organizirati tečajeve s ciljem prijenosa znanja i kompetencija u liječenju akutne i kronične boli. Iskustva povezana s promjenom kurikuluma u smislu promocije samostalnog predmeta o boli te nastavni program i način održavanja multidisciplinarne nastave također su bila vrlo dragocjena za predstavnike programskih zemlje.

U radnoj posjeti bili su profesori različitih kliničkih specijalnosti iz Beograda, Kragujevca, Podgorice, Tuzle, Banja Luke, Firenze, Ljubljane, u najvećem broju anesteziolozi intenzivisti, s obzirom na to da se upravo oni najčešće i bave liječenjem akutne i kronične boli. Sudjelovali su i kolege bazičari s medicinskih fakulteta, kao i pravnici i ekonomisti, voditelja stručnih službi pri medicinskim fakultetima. U okviru ovog četverodnevnog radnog programa Rijeku je posjetilo 20-ak predstavnika partnerskih institucija, dok je u programu sudjelovalo u 15-ak znanstvenika i stručnjaka s riječkog Sveučilišta.

Projekt HEPMP financiran je u sklopu programa Erasmus+ i traje do 14. listopada 2020. godine.

Mrežna stranica projekta http://hepmp.med.bg.ac.rs/

alt

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk