Bolje vas našli na Kampusu
Utorak, 05.06.2018.

utorak, 5. lipnja 2018.

Sveučilišni Kampus u kontekstu Rijeka 2020 i programskog pravca 27 susjedstava predstavlja jedinstvenu situaciju suvremene sveučilišne kampus kulture u suodnosu sa zajednicom i gradom. Svojim nastankom riječki sveučilišni kampus iz temelja je promijenio sliku grada Rijeke, a sudeći prema dugoročnim planovima, ulaganjima i razvoju, akademska zajednica nezaobilazni je faktor izgradnje nove paradigme grada.

Smjernice akademske zajednice, znanje, internacionalizacija, akademski duh, socijalna osjetljivost, etika, i općenito akademsko ozračje zauzima već sada važan segment nastajanja niza programa Rijeka 2020, što je u kontekstu Sveučilišta samo segment dugoročnih strategija razvoja u kontekstu grada i regije.

Sveučilište u Rijeci unutar svojih strategijskih politika (2014. – 2020.) veliku pozornost usmjerilo je upravo razvijanju partnerskih odnosa s lokalnom zajednicom unutar koje prepoznaje svoju odgovornost.

Sudjelovanjem Sveučilišta, odnosno sveučilišnog Kampusa unutar programa EPK Rijeka 2020., započeta je suradnja Sveučilišta u Rijeci i Trsta koji će 2020. ponijeti titulu Europske prijestolnice znanosti. Gradovi su to koji će, osim što dijele slično povijesno (i industrijsko) naslijeđe, u istoj godini okruniti dvije važne titule – kulture i znanosti.

Sveučilište je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica Sveučilišta u Rijeci, stručnjaka/inja, asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki. U tom smislu Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.

Camp(with)us poziv je da zajedno istražujemo, učimo i gradimo model građanstva (model of citizens) u gradu Rijeci.

 

 

Program:

BOLJE VAS NAŠLI, Kampus 8. lipnja 2018. s početkom u 17.30 sati

17.30 okupljanje u Akvariju uz osvježenje

18.–18.30 prezentacija KKT i Susjedstva Kampus - prof. dr. sc. Rajka

Jurdana-Šepić i Branka Cvjetičanin, voditeljica PP27S

 

 

18.30 – 20  šetnja Kampusom

 

 

 

 

Građevinski fakultet - vodstvo prof. dr. sc. Nana Palinić

 

 

 

 

Odjel za fiziku – laboratorij s elektronskim mikroskopom - vodstvo doc. dr. sc. Ivana

 

Jelovica Badovinac (10 min)

 

 

Odjel za biotehnologiju – vodstvo doc. dr. sc Sandra Kraljević Pavelić (10min)

 

 

 

 

Filozofski fakultet – izložba (15 min)

 

 

 

 

Akademija primijenjenih umjetnosti - park skulptura, završna izložba studentskih radova te prizemlje, završna izložba polaznika projekta ''Sveučilište za 3. dob'' - vodstvo  Dražen Vitolović, Danijel Ciković i Darija Žmak Kunić (30 min);

 

 

 

 

U 20 sati povratak na terasu Akvarija i druženje uz zakusku i jazz koncert Vedran Ružić duo.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk