Predstavnjen 3D model Fess Slices
Četvrtak, 24.05.2018.

četvrtak, 24. svibnja 2018.

Na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci danas, 24. svibnja 2018. održana je primopredaja 3D modela za učenje anatomije sinusa Fess slices. Donaciju je u ime Sveučilišta u Rijeci predao prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić dekanu Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislavu Rukavini.

Radi se o jedinstvenom 3D modelu za učenje anatomije sinusa i funkcionalne endoskopske kirurgije sinusa, koji će pomoći studentima medicine i specijalizantima otorinolaringologije u edukaciji  i stjecanju potrebnih vještina. Nakon službenog dijela studenti su demonstrirali praktični dio izvođenja nastave s 3D modelima.

Primopredaji su također prisustvovali: voditelj projekta prof. dr. sc. Darko Manestar, doc. dr. sc. Sven Maričić, Sofija Tomić iz Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci i direktor za razvoj poslovanja STEPRI - znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci Neven Tamarut. 

3D Fess slices  nastao je udruženim istraživačkim radom prof. dr. sc. Darka Manestra i doc. dr. sc. Svena Maričića s Medicinskog fakulteta u Rijeci i prof. dr. sc Mladena Perinića s Tehničkog fakulteta u Rijeci. Za njegovu realizaciju  korištena su sredstva iz Programa podrške uredima za transfer tehnologije financirana od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) u vrijednosti 162.551 kn, a osiguranje financija i aktivnosti do okončanja projekta omogućili su Ured za transfer tehnologije i STEPRI - znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Model je zaštićen u Europi  i Sjedinjenim Američkim Državama registriranim industrijskim dizajnom te je dodatno zaštićen međunarodno registriranim žigom FESS SLICES kako bi se označio njegov izlazak na svjetsko tržište.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk