Ostale incijative Europske unije
Eurodesk centar je besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja. Hrvatski Eurodesk pokrenut je 2011. godine pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) i dio je mreže koju čine središnji ured u Bruxellesu, nacionalni koordinatori iz 33 europske države te preko 1200 lokalnih i regionalnih partnera. Više informacija možete pronaći ovdje.
 
Europska volonterska služba (EVS) omogućuje mladima od 17 do 30 godina da provedu do 12 mjeseci u stranoj zemlji volontirajući na projektima koji se bave raznim temama (umjetnost, kultura, mladi, mediji, okoliš, sport, antidiskriminacija, ljudska prava, Europska unija, itd.). Volonter doprinosi radu organizacije u kojoj je smješten te mu je osigurana stalna potpora u radu i učenju, kao i neformalni tečaj jezika zemlje u kojoj boravi. Više informacija možete pronaći ovdje.
 
Euroguidance je europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju. Namijenjen je osobama koje se bave usmjeravanjem u zapošljavanju i obrazovanju na svim razinama (psiholozi, pedagozi, savjetnici za profesionalno savjetovanje i informiranje, socijalni radnici), kao i osobama koje su prisutne na tržištu rada i trebaju ili žele  profesionalno usmjeravanje. Euroguidance pomaže i onima koji žele učiti i usavršavati se u drugim europskim zemljama dajući im relevantne informacije o tamošnjim sustavima obrazovanja i osposobljavanja te mogućnostima mobilnosti koje im se pružaju. Euroguidance Centar Hrvatska djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), a promiče mobilnost i europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj. Više informacija možete pronaći ovdje.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk