Održan Studentski dan sporta
Studentski dan sporta je i ove godine, po drugi put, održan istovremeno u četiri hrvatska grada, u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu. Glavni cilj manifestacije je promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja. Sveučilišta svoje studente osim na postizanje akademske izvrsnosti potiču i na aktivno bavljenje sportom.
U Rijeci, organizatori Studentskog sportskog dana bili su Hrvatski sveučilišni sportski savez u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom. Manifestacija je održana 29. svibnja, na Korzu, gdje su se studentice i studenti, njih čak 200, natjecali uuličnom nogometu (Street soccer), speedmintonu (uzbudljivoj kombinaciji squasha i badmintona), te u poznatoj igri graničar. Uz natjecateljske discipline studenti su se okušali i u plesnim ritmovima, atraktivne zumbe. Osim studentskih utakmica, tradicionalno je odigrana nogometna utakmica između ekipa: Grad-Sveučiliše, u kojoj je ove godine više zgoditaka postigla ekipa “Grad”-a!
Osim sportskog, ova manifestacija je i humanitarnog karaktera. Naime, prodajom majica sa logom Studentskog dana sporta, prikupljen je novac za pomoć u liječenju dviju studentica Sveučilišta u Rijeci oboljelih od leukemije.
Vidimo se i sljedeće godine na Korzu i GIBAJMO PAMETNE GLAVE!

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk