Sveučilišna knjižnica Rijeka
Sveučilišna knjižnica u Rijeci osnovana je 1948. godine kao Naučna biblioteka u Rijeci iako joj korijeni sežu u daleku prošlost, u vrijeme osnivanja Isusovačkog kolegija 1627. godine. Sastavnicom Sveučilišta u Rijeci postaje 1979. godine.
 
Knjižnica pruža usluge istraživačima, nastavnicima i studentima regije. U svojem fundusu osim baštinske zbirke i obveznih primjeraka, pohranjuje i sva izdanja Sveučilišta u Rijeci uključujući i sveučilišne udžbenike te doktorske disertacije.
Danas se njezino sjedište nalazi u ulici Dolac 1, Rijeka.
 
Fond Sveučilišne knjižnice danas se sastoji od:
  • baštinske zbirke (približno 100.000 jedinica),
  • obveznih primjeraka koji se prikupljaju od 1949. godine i uključuju knjige, periodiku, neknjižnu građu (približno 300.000 jedinica),
  • sveučilišnih udžbenika,
  • doktorskih disertacija obranjenih na Sveučilištu u Rijeci,
  • svih izdanja Sveučilišta u Rijeci, te
  • online časopisa (približno 16.000 naslova).


Prikaži uvećanu mapu

Pored uobičajenih knjižničnih usluga Sveučilišna knjižnica pruža i druge pogodnosti među kojima se ističe mogućnost učenja noću. U okviru usluge „Od 20 do 2“ se tijekom radnog tjedna (od ponedjeljka do petka) produžava radno vrijeme Studijske čitaonice na prvom katu Knjižnice i nakon 20.00 sati, sve do 2.00 sata ujutro.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk