Zdravstvena zaštita studenata
Svim studentima koji studiraju na Sveučilištu u Rijeci, a nisu iz Rijeke osigurana je odgovarajuća zdravstvena zaštita. Ova zaštita pokriva usluge liječnika opće/obiteljske i dentalne medicine, ginekologa, psihijatra odnosno psihološke pomoći.

Zdravstvena zaštita ostvaruje se izborom doktora primarne zdravstvene zaštite u mjestu studiranja potpisom tiskanice "Izjava o izboru /promjeni izbranog doktora". 

Ako student želi ostati prijavljen kod izabranog doktora u mjestu prebivališta, Ugovoreni partneri Zavoda u djelatnostima primarne zdravstvene zaštite (opća medicina, dentalna medicina, pedijatrija i zdravstvena zaštita žena) obvezni su u skladu s potpisanim Ugovorom s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, osiguranom studentu koji nije opredijeljen za njegov tim, a privremeno boravi na području sjedišta ordinacije, pružiti primarnu zdravstvenu zaštitu u slučaju traume, akutne upalne i zarazne bolesti, akutnog poremećaja koji zahtijeva i terapijsko zbrinjavanje u istom opsegu kao da je njegov izabrani doktor (dopis HZZO-a, KLASA:502-02/16-07/02, URBRO:338-08-15-16-02 od 11. ožujka 2016.).Više
 
U slučaju studenata - stranih državljana kojima zdravstvena zaštita ne pripada temeljem zakona Republike Hrvatske, zdravstvena zaštita može se osigurati nekim drugim instrumentom osiguranja.


Sistematski pregledi

Nastavni javod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, za sve redovite studente prvih godina studija I. razine obavlja obvezni sistematske preglede sukladno točki 1.8.1. Plana i programa mjera zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (NN 126/06). Sistematski pregledi se provode u svrhu kontrole zdravstvenog stanja, uvida u navike i ponašanja studenata, prilagodbe na studij te utvrđivanja zdravstvenih rizika.

Popis nadležnih liječnika koji provode sistematske preglede za studete pojedinih visokih učilišta možete pogledati ovdje

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk