Djelatnici
Najviša moguća razina organiziranosti i odgovornosti temeljni je zahtjev koji se postavlja pred moderno sveučilište. Autonomija sveučilišta u raspolaganju resursima i planiranju vlastitog razvoja preduvjet je za stvaranje snažne institucije koja je u stanju odgovoriti potrebama i zahtjevima koje donosi društvo znanja. Autonomija podrazumijeva i javnu odgovornost (accountability) za sve ono što sveučilišta rade, a javna odgovornost zahtijeva organizacijsku strukturu koja jamči učinkovitost i postizanje najboljeg mogućeg rezultata uz resurse koji su joj stavljeni na raspolaganje. Javna odgovornost sveučilišta nije moguća bez prijelaza s modela državnog upravljanja na model državnog nadzora, razvijanja metode otvorenog koordiniranja, primjene strateškog menadžmenta i odgovarajućega pravnog okvira. Bez promišljenoga i organiziranoga korištenja svih raspoloživih resursa sveučilište ne može ispuniti svoju misiju i adekvatno odgovoriti na sva očekivanja, stoji između ostaloga u Strategiji Sveučilišta u Rijeci.
Javna odgovornost podrazumijeva i otvorenost rada svih sveučilišnih tijela stoga će na ovoj stranici namijenjenoj prvenstveno zaposlenicima ubuduće svi članovi akademske zajednice moći pronaći sve dokumente koje ta tijela „proizvode“.

Pretraga
Portfelj djelatnika

Baza projekata

Baza radova

Baza kompetencija
 


 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk