Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na fakultet/akademiju ili sveučilišni odjel.

Student može izabrati redoviti ili izvanredni studij. 
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punoj nastavnoj satnici i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. 
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži posebno prilagođene termine i načine izvođenja studija u skladu s izvedbenim planom nastave. 

Status studenta dokazuje se studentskom iskaznicom. 


Novosti

Dobitnici stipendije za izvrsnost u 2017./2018. ak. godini

Na prijedlog Evaluacijskog odbora, Senat Sveučilišta u Rijeci donio je 20. veljače 2018. godine Odluku o dodjeli stipendija za izvrsnost redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci  u 2017./2018. ak. god. Odluku možete preuzeti ovdje.

Čestitamo stipendistima i pozivamo ih da dođu potpisati ugovor o stipendiji 5. (ponedjeljak), 6. (utorak) i 7. (srijeda) ožujka 2018. od 12:00 do 15:30 sati u Centar za studije Sveučilišta u Rijeci, zgrada Građevinskog fakulteta, Radmile Matejčić 3, ured G-039 (prizemlje - lijevo od glavnog ulaza). 


Privremena lista kandidata za dodjelu stipendija za doktorande u 2017./2018. ak. god.

Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za doktorande Sveučilišta u Rijeci 20. veljače 2018. godine utvrdio je privremenu rang-listu kandidata za dodjelu stipendija za doktorande.

Saznaj više


Stipendije za izvrsnost - objavljena privremena rang-lista

Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci objavljuje privremenu rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost u 2017./2018. akademskoj godini. 

Saznaj više


Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov"

Sveučilište u Rijeci raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov"

Potpore programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" namijenjene su redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog sta​​nja za pokriće participacije u troškovima studija u prethodnoj, 2016./2017. akademskoj godini ili kao potpora studentima zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa.

Krajnji rok za podnošenje online prijave na Javni poziv je srijeda, 7. veljače 2018. do 12:00 sati.

Saznaj više


Besplatni tečaj esperanta na Građevinskom fakultetu

Besplatni tečaj esperanta za studente i djelatnike Sveučilišta započinje 12. siječnja 2018. i održavat će se petkom u terminu 17:15 do 19:00 sati na Građevinskom fakultetu u Rijeci u predavaoni 108 (1.kat).  Predviđeno je 40 sati predavanja i vježbi. Tečaj traje do kraja svibnja 2018. godine. Letak 

 Arhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u 2017./2018. ak. god.

Osim izbornih kolegija na matičnom visokom učilištu, studenti Sveučilišta u Rijeci mogu izabrati izborne kolegije s neke druge sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Popis ponuđenih zajedničkih izbornih kolegija u zimskom i ljetnom semestru 2017./2018. akad. god. možete pogledati ovdje.  
Filozofski fakultet ponudio je dodatna dva zajednička izborna kolegija u 2017./2018. ak. god. koje možete pogledati ovdje. LDAP administratori sastavnica Sveučilišta (za studente)

skRipta - Riječki studentski vodič

Studentski centar Rijeka i Kampus 

Vodič za studente u traženju privatnog smještaja 

Sveučilišni savjetovališni centar

Upitnik za studente - Procjena uspješnosti prilagodbe na studij

Upitnik za studente - Procjena kvalitete svakodnevnog funkcioniranja