Ured za karijere

Ured za karijere Sveučilišta u Rijeci osnovan je 27. veljače 2009. godine u sklopu aktivnosti Tempus projekta ECAS (Establishing Career Advice Services at Croatian Universities). Osnovna djelatnost Ureda je povezivanje studenata i Potencijalnih poslodavaca, odnosno povezivanje Sveučilišta u Rijeci  i gospodarstva,  a sve u cilju povećanja kompetencija i vještina potrebnih za uspješno zapošljavanje studenata Sveučilišta u Rijeci.

Ured za karijere dio je razvojne strategije svakog sveučilišta koje želi biti doživljeno kao ustanova s europskom dimenzijom čiji bi studenti i zaposlenici trebali aktivno sudjelovati u znanstvenoj suradnji na europskoj i svjetskoj razini, te čiji bi se diplomirani studenti trebali moći nositi s konkurencijom na europskom tržištu rada, a to je jedino moguće povezivanjem i dugoročnom suradnjom gospodarstva i sveučilišta.

Ured je prije svega usmjeren na studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija, ali i na sve studente Sveučilišta u Rijeci koji se žele na vrijeme pripremiti za ˝utrku˝ na tržištu rada. Osim individualnog savjetovanja Ured nudi studentima sljedeće radionice:

- Samoprocjena
- Životopis i molba za zaposlenje
- Razgovor s potencijalnim poslodavcem